Sabine Kalambay

Iedereen kent dat moment waarop we ons voornemen om gezonder te gaan eten. Meer groenten, meer fruit! Volhouden is dan de kunst want na een paar dagen ligt er alleen nog maar een beetje sla, een wortel, een stuk komkommer en wat tomaat op ons bord en dan is het echt moeilijk om gemotiveerd te blijven.

En daar wou ik verandering in brengen.

Na het doorbladeren van wat vakliteratuur en een bezoek aan mijn voedingsconsulente ben ik gaan experimenteren. Ik gaf mezelf de volgende opdracht: elke dag minimum 5 verschillende ingrediënten in één salade verwerken. Uren heb ik in mijn keuken gestaan maar het eindresultaat was telkens heel lekker. Ook mijn voedingsconsulente was onder de indruk: evenwichtig, vers, gezond en mooi gepresenteerd, want het oog wil uiteraard ook wat.

Gesterkt door haar appreciatie ben ik doorgegaan. Ik wou mijn passie combineren met mijn professionele droom en zo iedereen verwennen met mijn Heerlike creaties.

Ik probeerde overal inspiratie op te doen en ben nog meer gaan experimenteren. Ik verzon nieuwe combinaties van (seizoensgebonden) groenten en fruit, en maakte gedurfde dressings. Harmonieus, Yin en Yang… Kortom Heerlik!

‘Heerlik’ is ‘lekker’ in het Zuid-Afrikaans. Een vlag die de overheerlijk lekkere lading meer dan dekt.

En nu bent u aan de beurt!